Туристически информационен център
град Шумен

ЗА ШУМЕН ЛЕТЕН ТЕАТЪР СЪБИТИЯ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ НАСТАНЯВАНЕ ЗАВЕДЕНИЯ
Новини Маршрути и атракции Културен календар Природа Традиции и обичаи Културни институти Контакти
Транспорт Тур Агенции Екскурзоводи

Шумен с нова спортна зала и тренировъчно игрище към стадиона

Днес /27.07.2022г./ отвори врати новата спортна зала към стадиона. Идеята на общинското ръководство е да се създаде още един градски център с многофункционално съоръжение подобно на „Арена Шумен“, където ще се провеждат тренировки по футбол и лека атлетика, ще бъдат изнасяни концерти и ще се организират футболни турнири на национално и международно ниво. Над бул. “Симеон Велики” към стадиона ще бъде построен надлез, който ще го свързва с “Практикер” и останалата търговска част до хипермаркета. Така новото пространство допълнително ще оживи района по пътя към квартал „Тракия“.

Новото футболно игрище е с размери 45,00х75,00. То е проектирано с всички необходими пространства, условия и техническо оборудване за провеждане на тренировки по футбол. Застлано е с изкуствена тревна настилка за спортни терени. Монтирани са и специални оросители, които да позволят използването на изкуствената настилка и в най-горещите летни дни. Има дренажна и осветителна система. На югоизточната страна са разположени 2 трибуни с общо 205 места, от които 4 – за хората с увреждания. Изградени са 37 паркоместа.

Тренировъчната зала е с размери 20/41 м, като общата площ на сградата е 827 кв.м. Има 92 места за зрители, резервни играчи и треньори. Изградени са съблекални за спортистите със самостоятелни санитарни възли и бани, складови помещения, треньорски стаи, кабинети за лекар и физиотерапевт, конферентна зала, фоайе с бар, складови помещения и др.