Туристически информационен център
град Шумен

ЗА ШУМЕН ЛЕТЕН ТЕАТЪР СЪБИТИЯ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ НАСТАНЯВАНЕ ЗАВЕДЕНИЯ
Новини Маршрути и атракции Културен календар Природа Традиции и обичаи Културни институти Контакти
Транспорт Тур Агенции Екскурзоводи

ПРЕМИЕРА В ШУМЕН – постановката „НЕДЕЛЯ СУТРИН“

Летен театър - Шумен

18.07.2024 г.

20:30 ч.

🎫 БИЛЕТИ Eventim: https://bit.ly/4dhtALg
🎫 БИЛЕТИ на каса: Билетен център ЕЛ ЕМ СИ – ул. Петър Делян (до театъра), тел.: 0897 051 411

Ако след петък се събудиш в неделя, значи купонът е бил епичен. Това го знаят най-добре Филип Буков, Павел Иванов, Христо Пъдев, Стоян Дойчев и Skiller, за които „Петък вечер“ преминава директно в „Неделя сутрин“. Новият авторски спектакъл отново събира четиримата актьори с бийтбокс мастъра в продължението на комедията, посветена на бленуваната петък вечер.
Петимата хитро прескачат съботния ден и се прехвърлят в спокойните води на неделята. И нищо не може да наруши безметежния ход на почивката им, освен… онзи загадъчен, но оставил смущаващи белези, финал на петъчната вечер. Посял зрънцето на съмнението, той пропуква мечтата за спокойствие в почивния ден и превръща неделята в минирано от срамни спомени и догадки поле.
Актьорите отново влизат в различни роли, които пресъздават комични случки, свързващи преживяванията от петък вечерта с неделното пробуждане. И се опитват да си отговорят на поредица въпроси. Кога започва неделя сутринта? С последния коктейл и финалния припадък в петък? Или с първите звуци от бормашина, които дълбаят насилствено в мозъка? Защо пропускаме съботния следобед и имаме ли изобщо шанс да го изживеем? Не и ако купонът е бил наистина добър.
Музиката и цялото озвучаване, разбира се, са на Skiller. Режисьор е Ивайло Ненов, автор на текста – Ваня Георгиева, сценограф – Мирела Василева, а хореограф – Александър Манджуков.
Как ще завърши неделният ден се познава още от сутринта. Единствената сутрин, която е способна да роди мечта и минути по-късно да я срине със земята.
Постановката е подходяща за лица над 16 години.

Участват: Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков, Христо Пъдев, Александър Деянов – Skiller
Режисьор: Ивайло Ненов
Автор: Ваня Георгиева
Сценограф: Мирела Василева
Музика на живо: Александър Деянов – Skiller
Хореограф: Александър Манджуков
Продължителност: 2 часа