Туристически информационен център
град Шумен

ЗА ШУМЕН ЛЕТЕН ТЕАТЪР СЪБИТИЯ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ НАСТАНЯВАНЕ ЗАВЕДЕНИЯ
Новини Маршрути и атракции Културен календар Природа Традиции и обичаи Културни институти Контакти
Транспорт Тур Агенции Екскурзоводи

Стрийт баскетбол и благотворителен рап концерт в Шумен в почивните дни

Турнир по стрийт баскетбол ще се проведе тази събота и неделя, 14 и 15 май на хеликоптерната площадка в района на Mемориалния комплекс „Създатели на българската държава“. Хората на спорта се обединяват в едно благородно събитие, чрез което да бъдат подкрепени бъдещите лекари на България.

Към момента в четирите възрастови групи участие са заявили 16 отбора от България, Румъния и Северна Македония.
В първия ден на турнира, 14 май (събота) ще играят подрастващите. Първи са момчетата до 14 години, като началото на срещите е от 10.00 часа. След това, от 12.00 часа започват мачовете във възрастовата група за момчета до 16 години. В 13.00 часа на игрището ще излязат и момчетата до 18 години.

Във втория ден на турнира, 15 май (неделя), от 11.00 часа ще се изиграят двубоите при мъжете.
След приключването на баскетболния турнир на 15 май (неделя) от 18.30 часа на хеликоптерната площадка до паметника „Създатели на българската държава“ ще се състои и благотворителен концерт с участието на популярни рап и хип-хоп изпълнители.

Входът за концерта е с билети, които са на цена от 5 лева. Събраните средства ще бъдат използвани за подпомагане на обучението на студенти и кандидат-студенти по медицина в МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна.


Турнирът по баскетбол 3х3 се организира от Фондация „Гален Темелков“ и се осъществява с подкрепата на Община Шумен, Баскетболен клуб „Шумен“, Българската федерация по баскетбол и спонсори.