Туристически информационен център
град Шумен

ЗА ШУМЕН ЛЕТЕН ТЕАТЪР СЪБИТИЯ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ НАСТАНЯВАНЕ ЗАВЕДЕНИЯ
Новини Маршрути и атракции Културен календар Природа Традиции и обичаи Културни институти Контакти
Транспорт Тур Агенции Екскурзоводи

Шумен отново е домакин на MOVEWeek – Седмица на физическата активност и спорта

През 2022 г. Шумен отново е домакин на MOVEWeek – Седмица на физическата активност и спорта.
Тазгодишното издание на събитието в града ще обхване дните – от 10-12 юни.🏃 

Тази година са планирани следните спортни инициативи: 10.06 – MOVE Week Ден за танци с участието на изявени танцови формации от гр. Шумен. 11.06 – MOVE Week ден за футбол – ще се проведе на футболните игрища на СУ „Сава Доброплодни“, а участие могат да вземат младежи от гр. Шумен и областта, които тренират непрофесионално.

12.06 – MOVE Week за спортно изкачване на стъпалата към Паметник „Създатели на Българската държава“, което ще бъде заключителното събитие за тазгодишното издание. Старт на изкачването е точно в 9:30 ч. от Паметника на Свободата /Разперко/. 11:00 ч – закриване на мероприятието на площадката на Паметник „Създатели на Българската държава“. За всеки включил се в изкачването са приготвени много изненади и награди, които са предоставени с финансовата подкрепа на Община Шумен.

MOVE Week се провежда в страната от 2012 година и е мащабен празник на физическата активност, като в нея се включват общини, спортни клубове, НПО и доброволци. Чрез събитията, част от MOVE Week, гражданите имат възможност да опитат различни видове спорт и физическа активност (походи, танци, йога, бойни изкуства, фитнес тренировки и т.н.), за да изберат най-подходящата за своите нужди.