Туристически информационен център
град Шумен

ЗА ШУМЕН ЛЕТЕН ТЕАТЪР СЪБИТИЯ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ НАСТАНЯВАНЕ ЗАВЕДЕНИЯ
Новини Маршрути и атракции Културен календар Природа Традиции и обичаи Културни институти Контакти
Транспорт Тур Агенции Екскурзоводи

Община Шумен с две статуетки от Годишните награди в туризма

Две статуетки „Златна роза“ получи Шумен на церемонията по връчване на Годишните награди за туризъм – 2021 година, която тази година  се проведе под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

„В тези предизвикателни и изпълнени с премеждия времена е важно да бъдат показани и отличени добрите примери в сектора и да бъде оценен бизнесът, който въпреки всички трудности, продължава да работи.“ С тези думи министърът на туризма Стела Балтова откри тържествената церемония по връчването на шестите Годишни награди в туризма – 2021. Със статуетката „Златна роза“ Министерството на туризма засвидетелства уважение за положените труд, инициативност и въображение към всички участници, подчерта министърът.

Отличието в категорията „Туристическа дестинация“ беше връчено от министъра на туризма Стела Балтова заедно с председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Георги Щерев.

Силвия Георгиева, изпълнителен директор на „Националното сдружение на общините“ в Република България и Димитрина Горанова, председател на Управителния съвет на „Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти“, връчиха още една награда за Шумен в друга много атрактивна категория – „Туристическа община 2021-ва“.

Директорът на общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“ Миглена Маринова беше гост на събитието и получи наградите.

Информация: Министерство на туризма